Miljøvennlig oppvarming med vannbåren varme

Norske boligeiere ønsker en miljøvennlig og smart oppvarming. Det beste alternativet er ofte vannbåren varme.

Boligeiere får øynene opp for smarte energitiltak

Vannbåren varme er langt ifra noen nyhet på markedet. Allikevel ser vi i rørleggerkjeden Rørkjøp at stadig flere forbrukere nå setter pris på disse smarte oppvarmingsalternativene, noe som støttes av Enova. – Vi har aldri før vært i nærheten av å utbetale så mye støtte til oppvarmingsalternativene i hjemmet, sier Anna Barnwell, markedssjef for bygg og bolig hos Enova. – Dette er en veldig gledelig utvikling som viser at stadig flere får øynene opp for smarte energitiltak.

Miljøvennlig oppvarming med vannbåren varme

Norske forbrukere foretrekker kostnadseffektive og miljøvennlige varmeløsninger, og med vannbåren varme kan det være mye penger å spare for en vanlig familie. En åpenlys fordel er at vannbårne gulvvarmesystem kan tilkobles alle typer energikilder.

Dette betyr at du som forbruker ikke er avhengig av å fyre med dyr elektrisitet for å holde hjemmet varmt i de kalde vintermånedene. Føttene er jo tross alt kroppens termostat; så lenge du er god og varm på føttene, så føler du varme over hele kroppen.

Varmeløsninger øker i popularitet, men vi i Rørkjøp ser at forbrukerne stiller stadig høyere krav til godt og solid håndverk i produktene de velger. – Selvfølgelig ønsker forbrukerne topp kvalitet, sier Wenche Tømmerås hos Rørkjøps leverandør Roth Norge.

– Dette er jo en ordentlig investering, og da ser vi at kundene stiller strengere krav til varmeløsningen de velger. Og det er jo helt klart verdt investeringen, ettersom et godt gulvvarmesystem har en forventet levetid på minst 50 år for det som er i gulvet.

Vannbåren varme bedrer inneklimaet

Vannbåren varme er altså en oppvarmingsmetode som bruker vann som energibærer. Rør legges fra en energikilde frem til varmeavgiverne. Her avkjøles vannet før det sirkulerer tilbake til energikilden for å så varmes opp igjen. I dag er vannbåren varme en forutsetning for å kunne utnytte energikilder på en effektiv og miljøvennlig måte.

– Disse varmeløsningene er spesielt populære hos småbarnsforeldre og familier, forklarer Tømmerås.

– Kanskje har du en liten smårolling som krabber rundt hjemme? Da er det jo godt hvis det er litt lunk i gulvet. Det skal også nevnes at barn ofte er mer sensitive for inneklima enn voksne.

Derfor kan vannbåren varme, som blir anbefalt av Norges astma- og allergiforbund, være til stor hjelp når det kommer til å forbedre inneklimaet. Mange med atopiske lidelser sliter nemlig med mer tradisjonelle oppvarmingsmetoder, slik som panelovner: Her blir støvet først brent i panelovnene, deretter blir det transportert rundt omkring i rommet. Dette hender igjen og igjen, og kan være irriterende for både små og store.

– Med vannbåren gulvvarme får de aller minste, som krabber ivrig rundt på stuegulvet, tilgang til en verden som er mindre irriterende. I tillegg til at det er både energivennlig og komfortabelt, sier Tømmerås.

Enkel styring av alle rom via mobilen

Roth Norge har en lang historie bak seg med å produsere varmeløsninger, men her i Rørkjøp ser vi at de heller ikke er fremmede for å gå fremtiden i møte. Roth har nemlig utviklet «Touchline+ app», som lar deg enkelt styre varmen i alle rom. Det trådløse systemet kommer også med spennende ekstrafunksjoner, slik som innebygde tidsprogrammer, nattsenking og bypass-funksjon.

– Mange forbrukere er veldig miljøbevisste, derfor har vi også installert en egen eco-indikator i appen, slik at du hele tiden kan følge med på hvor mye energi du bruker, forklarer Tømmerås. «Touchline+» er kompatibel med alle typer gulvvarmesystemer fra Roth, slik at du i løpet av få timer kan oppgradere og fornye gamle anlegg.

Fakta om vannbåren varme

Visste du at mellom 50–70 % av den totale energibruken i en bolig går til oppvarming, ventilasjon og beredning av varmt tappevann? Ved å installere vannbårne varmesystemer, kan denne delen av boligens energibehov dekkes.

Del:

Facebook
LinkedIn
Twitter